Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، رقابت‌های والیبال قهرمانی جهان، دومین تورنمنت معتبر دنیا پس از المپیک است که هر چهار سال یک‌بار با شرکت تیم‌های مطرح والیبال دنیا برگزار می‌شود.

این مسابقات از سال 1949 در رده سنی بزرگسالان آغاز شد و متعاقب آن فدراسیون جهانی تصمیم گرفت در راستای کمک به رشد و اعتلای والیبال در تمامی سطوح، این رقابت‌ها را در رده‌های سنی نوجوانان و جوانان دختر و پسر نیز برگزار کند؛ با این تفاوت که مسابقات قهرمانی جهان رده‌های سنی به فاصله هر 2 سال یکبار برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فدارسیون جهانی والیبال تا کنون مسابقات والیبال قهرمانی جوانان پسر و دختر را 21 دوره و رقابت‌های والیبال قهرمانی نوجوانان پسر و دختر را 17 دوره برگزار کرده است.

در این مطلب نگاهی آماری به جدول توزیع مدال‌ها در قاره‌های اروپا، آسیا و آمریکا (اعم از آمریکای شمالی، جنوبی و مرکزی که در این گزارش از آن به‌عنوان آمریکا یاد می‌شود) در بازه زمانی حدودا دو دهه گذشته (از سال 2003 تا 2021) خواهیم داشت که بیشترین سهم را در مدال‌های توزیع شده در چهار رویداد نوجوانان پسر، نوجوانان دختر، جوانان پسر و جوانان دختر داشته‌اند.

این بررسی نشان می‌دهد قاره اروپا در این مدت 55 مدال، آسیا 32 و آمریکا 33 مدال از حضور در مسابقات قهرمانی رده‌های سنی جهان کسب کرده‌اند. بر این اساس قاره اروپا 45.8 درصد، آسیا 26.7 درصد و آمریکا 27.5 درصد از مدال‌های توزیع شده در سراسر جهان را از آن خود کرده‌اند.

توجه به این نکته ضروری است که به دلیل شیوع کرونا ویروس در سراسر جهان، مسابقات قهرمانی قاره‌ای 2020 در اکثر قاره‌های جهان لغو شد و یا به تعویق افتاد، اما قاره‌های اروپا و آفریقا سال گذشته این مسابقات را برگزار کرد و همین مسئله عاملی شد تا اروپا سهم بیشتری از مدال‌های تقسیم شده در مسابقات سال‌جاری والیبال داشته باشد.

طبق بررسی‌ها از سال 2003 تا سال 2021 تنها سه کشور صربستان، برزیل و روسیه توانسته‌اند قهرمانی خود را در مسابقات قهرمانی رده‌های سنی تکرار کنند. تیم نوجوانان پسر صربستان در سال‌های 2009 و 2011، دو قهرمانی متوالی در مسابقات والیبال قهرمانی نوجوانان جهان کسب کرد.

برزیل در سال‌های 2007 و 2009 به دو قهرمانی متوالی در مسابقات قهرمانی جوانان پسر رسید و روسیه هم در سال‌های 2011، 2013 و 2015 برای سه دوره پشت سر هم، روی سکوی نخست قهرمانی جوانان پسر جهان ایستاد. در بخش دختران اما تنها کشور برزیل است که توانسته در سال‌های 2003، 2005 و 2007 فاتح سکوی اول مسابقات جهانی جوانان دختر شود ولی هیچ کشوری در رده سنی نوجوانان در بخش دختران موفق به تکرار قهرمانی در جهان نشده است.

پسران ایران پرچم‌دار والیبال قاره کهن

سکوی نخست قهرمانی جهان در رده‌ سنی جوانان پسر تنها یک بار به قاره آسیا رسیده و آن هم زمانی بود که تیم‌ ملی جوانان پسر ایران در سال 2019 قهرمان جهان شد. در رده سنی نوجوانان پسر هم تنها ایران بود که طی سال‌های 2007 و 2017 موفق به کسب عنوان قهرمانی دنیا شد و از این حیث ایران در بخش پسران پرچم‌دار قاره آسیا در فتح قله قهرمانی جهان در رده سنی جوانان و نوجوانان است.

در بخش دختران چین موفق به کسب سه قهرمانی در رده سنی نوجوانان در سال‌های 2003، 2007 و 2013 شده و در رده سنی جوانان نیز دختران چین در سال‌های 2013 و 2017 روی سکوی نخست دنیا ایستاده‌اند. ژاپن اما سال 2019 در مسابقات قهرمانی جوانان دختر جهان موفق به کسب عنوان قهرمانی شد.

تیم ملی جوانان ایران در بیست‌ویکمین دوره مسابقات قهرمانی جهان که به میزبانی مشترک ایتالیا و بلغارستان برگزار شد، بدون داشتن بازی تدارکاتی و تجربه حضور در مسابقات‌ بین‌المللی راهی جام بیست‌ویکم شد و در همان گام اول با قرعه سخت در مرحله گروهی مواجه شد.

به گفته کارشناسان اگر استارت تیم با بازی مراکش برای ایران زده می‌شد، معادلات و نتایج تا حد زیادی تغییر می‌کرد. جوانان ایران رقابت‌ها را با شکست نزدیک مقابل بلژیک و آرژانتین و با نتیجه مشابه سه بر دو آغاز کردند و با تک پیروزی مقابل مراکش با نتیجه قاطع سه بر صفر در مرحله مقدماتی، راهی دور دوم مسابقات شدند.

جوانان ایران در ادامه رقابت‌ها پنج برد متوالی مقابل مصر (سه بر صفر)، کوبا (سه بر یک)، تایلند (سه بر صفر)، مراکش (سه بر صفر) و کانادا (سه بر یک) کسب کردند تا در جایگاه نهم جام بیست‌ویکم قرار گیرند.

در ادامه نگاهی خواهیم داشت بر عملکرد چهار تیم برتر مسابقات قهرمانی رده‌های سنی جهان طی بازه زمانی تقریبی دو دهه گذشته تا کنون.

عملکرد چهار تیم برتر مسابقات قهرمانی رده‌های سنی جهان طی دو دهه گذشته به این شرح است:

سال 2003

نوجوانان پسر: برزیل (آمریکا: آمریکای‌جنوبی)، هند (آسیا)، ایران (آسیا)

نوجوانان دختر: چین (آسیا)، ایتالیا (اروپا)، برزیل (آمریکا: آمریکای‌جنوبی)

جوانان پسر: لهستان (اروپا)، برزیل (آمریکا: آمریکای‌جنوبی)، بلغارستان (اروپا)

جوانان دختر: برزیل (آمریکا: آمریکای‌جنوبی)، چین (آسیا)، لهستان (اروپا)

توزیع: اروپا 4، آسیا 4، آمریکا 4

سال 2005

نوجوانان پسر: روسیه (اروپا)، برزیل (آمریکا: آمریکای‌جنوبی)، ایتالیا (اروپا)

نوجوانان دختر: برزیل (آمریکا: آمریکای‌جنوبی)، روسیه (اروپا)، ایتالیا (اروپا)

جوانان پسر: روسیه (اروپا)، برزیل (آمریکا: آمریکای‌جنوبی)، کوبا (آمریکا: آمریکای‌‌جنوبی)

جوانان دختر: برزیل (آمریکا: آمریکای‌جنوبی)، صربستان و مونته‌نگرو (اروپا)، چین (آسیا)

توزیع: اروپا 6، آمریکا 5، آسیا یک

سال 2007

نوجوانان پسر: ایران (آسیا)، چین (آسیا)، فرانسه (اروپا)

نوجوانان دختر: چین (آسیا)، ترکیه (اروپا)، روسیه (اروپا)

جوانان پسر: برزیل (آمریکا: آمریکای‌جنوبی)، روسیه (اروپا)، ایران (آسیا)

جوانان دختر: برزیل (آمریکا: آمریکای‌جنوبی)، چین (آسیا)، ژاپن (آسیا)

توزیع: اروپا 4، آسیا 6 ، آمریکا 2

سال 2009

نوجوانان پسر: صربستان (اروپا)، ایران (آسیا)، آرژانتین (آمریکا: آمریکای جنوبی)

نوجوانان دختر: برزیل (آمریکا: آمریکای‌جنوبی)، صربستان (اروپا)، بلژیک (اروپا)

جوانان پسر: برزیل (آمریکا: آمریکای‌جنوبی)، کوبا (آمریکا: آمریکای‌جنوبی)، آرژانتین (آمریکا: آمریکای‌جنوبی)

جوانان دختر: آلمان (اروپا)، جمهوری‌دومینیکن (آمریکا: کارائیب)، برزیل (آمریکا: آمریکای‌جنوبی)

توزیع: اروپا 4، آسیا یک، آمریکا 7

سال 2011

نوجوانان پسر: صربستان (اروپا)، اسپانیا (اروپا)، کوبا (آمریکا: آمریکای‌جنوبی)

نوجوانان دختر: ترکیه (اروپا)، چین (آسیا)، صربستان (اروپا)

جوانان پسر: روسیه (اروپا)، آرژانتین (آمریکا: آمریکای‌جنوبی)، صربستان (اروپا)

جوانان دختر: ایتالیا (اروپا)، برزیل (آمریکا: آمریکای‌جنوبی)، چین (آسیا)

توزیع: اروپا 7، آسیا 2، آمریکا 3

سال 2013

نوجوانان پسر: روسیه (اروپا)، چین (آسیا)، لهستان (اروپا)

نوجوانان دختر: چین (آسیا)، آمریکا (آمریکا)، برزیل (آمریکا: آمریکای‌جنوبی)

جوانان پسر: روسیه (اروپا)، برزیل (آمریکا: آمریکای‌جنوبی)، ایتالیا (اروپا)

جوانان دختر: چین (آسیا)، ژاپن (آسیا)، برزیل (آمریکا: آمریکای‌جنوبی)

توزیع: اروپا 4، آسیا 4، آمریکا 4

سال 2015

نوجوانان پسر: لهستان (اروپا)، آرژانتین (آمریکا: آمریکای‌جنوبی)، ایران (آسیا)

نوجوانان دختر: ایتالیا (اروپا)، آمریکا (آمریکا)، چین (آسیا)

جوانان پسر: روسیه (اروپا)، آرژانتین (آمریکا: آمریکای‌جنوبی)، چین (آسیا)

جوانان دختر: جمهوری دومینیکن (آمریکا: کارائیب)، برزیل (آمریکا: آمریکای جنوبی)، ایتالیا (اروپا)

توزیع: اروپا 4، آسیا 3، آمریکا 5

سال 2017

نوجوانان پسر: ایران (آسیا)، روسیه (اروپا)، ژاپن (آسیا)

نوجوانان دختر: ایتالیا (اروپا)، جمهوری دومینیکن (آمریکا: کارائیب)، روسیه (اروپا)

جوانان پسر: لهستان (اروپا)، کوبا (آمریکا: آمریکای‌جنوبی)، روسیه (اروپا)

جوانان دختر: چین (آسیا)، روسیه (اروپا)، ژاپن (آسیا)

توزیع: اروپا 6، آسیا 4، آمریکا 2

سال 2019

نوجوانان پسر: ایتالیا (اروپا)، روسیه (اروپا)، آرژانتین (آمریکا: آمریکای جنوبی)

نوجوانان دختر: آمریکا (آمریکا)، ایتالیا (اروپا)، برزیل (آمریکا: آمریکای جنوبی)

جوانان پسر: ایران (آسیا)، ایتالیا (اروپا)، برزیل (آمریکا: آمریکای جنوبی)

جوانان دختر: ژاپن (آسیا)، ایتالیا (اروپا)، روسیه (اروپا)

توزیع: اروپا 6، آسیا 2، آمریکا 4

سال 2021

نوجوانان پسر: لهستان (اروپا)، بلغارستان (اروپا)، ایران (آسیا)

نوجوانان دختر: روسیه (اروپا)، ایتالیا (اروپا)، آمریکا (آمریکا)

جوانان پسر: ایتالیا (اروپا)، روسیه (اروپا)، لهستان (اروپا)

جوانان دختر: ایتالیا (اروپا)، صربستان (اروپا)، روسیه (اروپا)

توزیع: اروپا 10، آسیا یک، آمریکا یک

سقوط شاگردان عطایی در رنکینگ جهانی

با تمام این تفاسیر فدراسیون جهانی والیبال پس از مسابقات قهرمانی مردان زیر 21 سال جهان که با قهرمانی تیم ایتالیا به پایان رسید، رنکینگ جدید تیم‌های جهان را اعلام کرد که تیم جوانان ایران بر اساس آن با سقوطی 11 پله‌ای مواجه شد.

در رنکینگ جدید، ایتالیا و روسیه با حفظ جایگاه خود در مکان‌های اول و دوم هستند و لهستان، بلژیک، آرژانتین، بلغارستان، کوبا، مصر، برزیل و کامرون در مکان‌های سوم تا هشتم هستند. تیم جوانان ایران با قرار گرفتن در مکان نهم مسابقات قهرمانی جهان با سقوطی 11 پله‌ای در جایگاه سیزدهم رنکینگ جهانی ایستاد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: والیبال جوانان والیبال نوجوانان والیبال رده های سنی فدراسیون جهانی والیبال مسابقات قهرمانی رده های سنی مسابقات قهرمانی والیبال قهرمانی قهرمانی جوانان آمریکای جنوبی نوجوانان دختر نوجوانان پسر سنی نوجوانان قهرمانی جهان جوانان ایران جوانان دختر جوانان پسر رده سنی سه بر صفر رقابت ها مدال ها اروپا 4

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۸۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین اخبار ورزشی ۸ اردیبهشت

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، مهمترین اخبار و رویداد‌های ورزشی شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ را در بسته زیر بخوانید.

 

جام جهانی پاراتیراندازی؛ شاهی طلایی شد، برنز بر گردن جوانمردی بانوان ملی پوش تیراندازی جانبازان و توان یابان در ماده تپانچه بادی موفق به کسب مدال طلا و برنز شدند.   تیم والیبال دانش آموزی ایران فینالیست شد تیم والیبال دانش آموزی ایران با شکست چین‌تایپه به دیدار نهایی رقابت‌های قهرمانی جهان صعود کرد.   هاکی روی یخ قهرمانی جوانان آسیا؛ پیروزی ایران مقابل کویت تیم هاکی روی یخ پسران کشورمان در سومین دیدار خود در مسابقات قهرمانی جوانان آسیا مقابل تیم کویت به پیروزی رسید.   بوکس جوانان و امید آسیا؛ فضلی با برتری آغاز کرد بوکسور وزن ۵۷ کیلوگرم تیم جوانان ایران، کار خود را در رقابت‌های قهرمانی آسیا با بُرد مقتدرانه آغاز کرد.   تنیسور‌های حاضر در مرحله نیمه نهایی تور جهانی مشخص شدند تنیسور‌های برتر در ادامه رقابت‌های تور جهانی جوانان، جواز حضور در مرحله نیمه نهایی را به دست آوردند.   دو و میدانی قهرمانی جوانان آسیا؛ هفت چشمه نقره‌ای شد مهدی هفت چشمه، پرتابگر جوان کشورمان مدال نقره ماده پرتاب چکش مسابقات دو و میدانی قهرمانی جوانان آسیا را به دست آورد.   نتایج روز سوم از دور برگشت مرحله گروهی لیگ بسکتبال امید روز سوم از دور برگشت مرحله نخست گروهی مسابقات لیگ بسکتبال امید آقایان ایران برگزار شد.   حذف نمایندگان ایران در روز نخست شمشیربازی انتخابی المپیک در منطقه آسیا زهرا کارگر و محمد اسماعیلی دو نماینده ایران در روز نخست مسابقات شمشیربازی انتخابی المپیک در منطقه آسیا بودند که نتوانستند صاحب سهمیه بازی‌های ۲۰۲۴ شوند.   پیروزی طبیعت در نخستین دیدار نیمه نهایی لیگ برتر بسکتبال تیم طبیعت در نخستین دیدار مرحله نیمه نهایی لیگ برتر بسکتبال آقایان مقابل تیم ذوب آهن اصفهان به پیروزی رسید.   سیدبندی جام جهانی فوتسال ۲۰۲۴؛ ایران سرگروه شد سید بندی جام جهانی فوتسال ۲۰۲۴ در ازبکستان اعلام شد و تیم ایران در یکی از سرگروه‌ها معرفی شد.   نشست خبری سرمربی تیم ملی والیبال ایران؛ فردا نخستین نشست خبری سرمربی تیم ملی والیبال ایران فردا در کمیته ملی المپیک برگزار می‌شود.              

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین اخبار ورزشی ۸ اردیبهشت
  • جام جهانی پاراتیراندازی| ۳ طلا، نقره و برنز برای ایران
  • پیام تبریک کاظمی‌پور درپی تاریخ‌سازی بانوی ملی‌پوش تیم دوومیدانی ایران
  • کسب نقره قهرمانی آسیا از سوی پرتابگر جوان ایران
  • طلای تاریخی دختر ایرانی در قهرمانی آسیا
  • طلای تاریخی دختر ایرانی در دوی ۴۰۰متر با مانع
  • مدال طلای ۴۰۰ متر با مانع آسیا به دختر دونده ایران رسید
  • کسب طلای تاریخی دختر دونده ایران در قهرمانی آسیا
  • مدال طلای ۴۰۰ متر با مانع آسیا به بانوی دونده ایران رسید
  • رهسپار بر سکوی نخست مسابقات آزاد تفنگ پسران جوان